HSP – Power training en coaching

coaching bij hoogsensitiviteit

Ik bied coaching aan mensen die worstelen met hun hoogsensitiviteit. Hoogsensitieve personen worden ook wel hsp/hsp’ers genoemd. Ik ben ervaringsdeskundige en gespecialiseerd op het gebied van hoogsensitiviteit.

Vaak hebben Hoogsensitieve personen (hsp’ers) veel/vage lichamelijk klachten en kunnen ze moeilijk in balans blijven. Hsp’ers zijn daarom vaak zoekende hoe ze in de huidige maatschappij goed kunnen functioneren en meedraaien. Dit gaat met vallen en opstaan.

Door hun gevoeligheid voor prikkels en energie zijn hsp’ers sneller moe en raken zij sneller overbelast.

Ik help hsp’ers om met hun hoogsensitiviteit om te gaan en hiervan een kracht te maken. Dit doe ik door middel van een flinke dosis bewustwording en oefeningen om lichaam en geest met elkaar te connecten en herstellen. Er zal een nieuwe wereld open gaan!

Door je te laten coachen, kunnen we kijken waar je tegenaan loopt m.b.t. je hoogsensitiviteit. We maken een plan van aanpak afgestemd op jouw wensen en doelen, zodat je met meer energie en kracht je hoogsensitiviteit kunt inzetten in je leven. Je hebt deze gave niet voor niets! 

Coaching wordt alleen gedaan via online videocalls.

Ik ben niet een coach die houdt van klokkijken, daarom neem ik graag de tijd voor je die jij nodig hebt. 

Maak kennis met een bijzonder HSP-powerpakket

Ik werk met een bijzonder HSP-Powerpakket. Hierin leer ik jou in 2 verschillende dagdelen weer super connected met jezelf te zijn en je power terug te krijgen. We doen het in 2 dagdelen omdat je dan niet maanden hoeft te worden gecoacht om in je kracht te komen. Mocht je wel liever losse coachingsessies willen, dan kan dit middels een traject van 5 sessies.

Door middel van dit traject kunnen we snel en effectief werken aan jouw behoeften in de vorm van een training. Het HSP-Powerpakket bestaat uit:

  • Een kennismakingsgesprek van max 1 uur. Hierin bespreken we onder andere waar je tegenaan loopt en waar je naartoe zou willen werken. Ik maak hier dan een programma van die we in twee dagdelen indelen.
  • Dagdeel 1 duurt 3 tot 4 uur. Hier gaan we je problemen aanpakken die we onder andere hebben besproken in het kennismakingsgesprek. We kunnen bijvoorbeeld focussen om uit je hoofd te gaan en contact te maken met je hart, te leren ‘voelen’ en blokkades te laten verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan je energie leren kennen, leren hoe met situaties om te gaan en hoe je je energie kunt bewaken.
  • Dagdeel 2 duurt 3 tot 4 uur en hier gaan we ook focussen op het herstellen/balanseren van je energie en leer je een diepe verbinding te maken met je lichaam en geest. Hier krijg je van mij tevens reiki les, zodat je reiki op jezelf kunt toepassen. Je energiekanaal wordt wijder open gezet en gezuiverd, zodat je trillingsfrequentie zal worden verhoogd. Reiki is een enorm fijne healingsvorm voor hoogsensitieven om jezelf in balans te brengen en meer energie te krijgen.
  • Na deze 2 dagdelen kun je kiezen tussen een reiki behandelingen of een losse coachingssessie. Kies je voor reiki dan ontvang je twee keer een reiki behandeling op afstand inclusief een persoonlijk advies en boodschap met behulp van orakelkaarten. Deze reiki behandeling zal je nog meer helpen ontspannen en je energie een boost geven. Of indien je liever een laatste coachingsgesprek wilt, dan kan dat ook.

 Je kunt dus ook kiezen voor 5 losse sessies indien je dit liever wilt.

Heb je vragen of zou je graag kennis willen maken? Wij bieden een gratis kennismakingsgesprek van 1 uur aan. Neem hiervoor contact met ons op via de onderstaande knop.

Bekijk hier de tarieven.

Wat is een hoogsensitief persoon (hsp)?

Hsp betekent hoogsensitief persoon (highly sensitive person). Een hoogsensitief person heeft een gevoeliger zenuwstelsel dan een niet-hoogsensitief persoon. Dit betekent dat prikkels intenser binnenkomen en het lichaam en geest meer/langer herstelmomenten nodig heeft om deze prikkels te verwerken.

Tevens zijn hoogsensitieve personen heel gevoelig voor energie. Dus ook voor energieën van anderen en deze kunnen zij haarfijn aanvoelen, maar ook gemakkelijk overnemen. Hierdoor kunnen hsp’ers vaak onverklaarbare klachten hebben en vaak (chronisch) moe zijn.

Hun filter staat meer open waardoor ze gemakkelijk absorberen. Indien hsp’ers zich hier niet van bewust zijn, kunnen zij zichzelf als zwak zien en denken dat er iets mis met hen is. Terwijl dit juist een enorme kracht is, indien je hier goed mee kunt omgaan.

Vaak kunnen hsp’ers moeilijk mee met het ritme en leven van de maatschappij, en hebben zij een andere manier van leven nodig dat beter bij hen past. Hoogsensitiviteit is een eigenschap en geen persoonlijkheidsstoornis. Je wordt ermee geboren dus het zit al in je of niet.

Hoe herken je dat je hsp bent?

Hsp’ers zijn hele gevoelige mensen. Vaak op lichamelijk, emotioneel en energetisch niveau. Ze zijn enorm empatisch en voelen veel. Ze kunnen daarom heel goed andere mensen helpen en trekken ook vaak mensen aan die hulp aan hen vragen of zich snel veilig en begrepen door hen voelen.

Vaak zijn hsp’ers ook gevoelig voor geluid, licht en sfeer. Houden veel van dieren en kunnen niet tegen negativiteit of geweld/leed. Hsp’ers hebben vaak tijd nodig om zich af te zonderen of terug te trekken. Ze kunnen snel leeggetrokken worden en energie van anderen overnemen.

Vaak zijn hsp’ers gevoelig voor bepaalde voeding en stoffen zoals cafeïne en alcohol. Hsp’ers staan vaak open voor spirituele ontwikkelingen en hebben een goede verbinding met de bron/hogere energieën.

Met andere woorden: de zintuigen van een hsp’er zijn vrij scherp aangelegd. Vaak is er een van de zintuigen goed ontwikkeld, zoals: heldervoelend, helderhorend, helderziend, helderwetend, helderruikend of helderproevend.

Hoe ga je om met hoogsensitiviteit?

Het is belangrijk om heel bewust te zijn hoe jouw lichaam en geest werken en samenwerken. En om daar ook goed naar te luisteren, met andere woorden: ken jezelf goed.

Het is vaak nodig om bewust anders te leven dan anderen en je daar open voor te stellen. Je hoeft niet meer geforceerd mee te gaan, omdat anderen dat wel kunnen. Het gaat nu om goede zelfkennis en zelfzorg.

Hierbij is het belangrijk om te leren welke selfcare tools bij jou passen om jezelf op te laden en dit ook regelmatig te doen en onderhouden. Ook hoe je in je eigen energie kunt blijven. Hier is veel bewustzijn voor nodig.

Selfcare en hoogsensitief zijn

Als hsp zijnde is het enorm belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Deze heeft vaker herstelmomenten nodig en het is goed om jezelf selfcare/selfhealing momenten te geven. Wij kunnen je leren hoe je jezelf kunt behandelen om je lichaam en geest in balans te brengen.

Vaak zetten wij onze selfcare tools, zoals reiki in, die in onze online cursus te volgen zijn. Die kun je hier bekijken.

Leven met hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een gift. Hsp’ers zijn nodig om balans in de wereld te creëren. Daarom zijn hsp’ers goede raadplegers en zijn goed in anderen helpen vanwege een hoog empathisch vermogen.

Het kan zwaar zijn indien je er niet goed mee kunt omgaan, maar eenmaal dit als kracht te gebruiken, dan zul je veel groeien in het leven. Het blijft misschien altijd een uitdaging om met prikkels om te gaan, maar dit kun je leren. Zelfkennis en bewustzijn verhogen is hierin belangrijk!

Heb je vragen, of wil je graag een GRATIS kennismakingsgesprek van 1 uur inplannen? Klik dan op de onderstaande knop!