Inspiratie,  Mijn gedachten,  Waardevolle tips,  Zelfliefde/relaties

Gronding los je niet alleen op met meditaties maar wel met emoties

Gronding los je niet altijd op met meditaties en wortels vanuit je voeten visualiseren. Gronding zit em in véél meer dingen. Op het thema emoties en gronding ga ik nu even dieper op in. Vanuit het perspectief voelen of ontwijken.
 
Gronding is enorm belangrijk in het leven, zodat je een kanaal bent waar het leven doorheen kan stromen en jij jouw leven kunt uiten / manifesteren. Echter, soms zitten we vast in ons hoofd, waardoor je levensenergie niet meer goed door jou heen kan stromen en je je emoties niet goed kunt afvoeren.
 
Je kunt bijvoorbeeld ook veel ideeën en inspiratie hebben, maar deze niet van de grond krijgen. Het blijft daar hangen, maar je kunt het niet omzetten in handelingen of komt niet tot manifestatie.
 
De liefde die in jou zit kun je niet op een zuivere manier uiten, of je gaat vluchten door in de hogere energieën te zitten, zoals de bron. Waardoor je niet meer aanwezig bent in je lichaam en niet goed geaard bent.  
 
Je emoties aan durven kijken én voelen zorgt ook voor gronding. Het wegkijken ervan zorgt er namelijk voor dat je niet in je lichaam aanwezig bent en je geen contact met je lichaam maakt. Je zit dan in je hoofd of je laat het gaan, wat ervoor zorgt dat je niet verbonden durft te zijn met je diepste zelf. Dus je gevoelens, emoties en de onderlagen, waar iets dus eigenlijk echt vandaan komt.
 
Je hoeft je niet altijd goed te voelen. Wegkijken, ontwijken of allerlei dingen verzinnen om je goed te voelen is ook vaak vanuit een onderlaag om niet in je lichaam te willen zitten, niet te willen voelen. Terwijl juist het doorvoelen ervoor zorgt dat je verbonden raakt met jezelf, dat je grondt. Waardoor juist de emotie heel snel kan verdwijnen, wat je misschien niet zou denken. Er gewoon bewust mee zijn kan ook al voldoende zijn!
 
Het met jezelf verbinden zorgt voor gronding. Alléén verbinding met het hogere, de bron, is in mijn ogen niet genoeg, want je balans is om boven (bron) en beneden (aarde) verbonden zijn. Anders ga je alleen in de hogere sferen zitten, wat juist aan aarding kan ontbreken.
 
Dus verbinding maken met alles wat met jou als individu te maken heeft. Met het voelen, ook in de lagere chakra’s, thuis voelen IN jezelf en MET jezelf, met je gevoelens, met je emoties, met je pijn (emotioneel en lichamelijk). Alles wat er in jou leeft mag gehoord, gezien worden en mag er zijn.
 
Je kunt deze transformeren zodat je je weer goed voelt en jouw energie weer kan stromen. Maar wegkijken werkt dan juist niet; het werkt dan tegen. Het aankijken ervan zorgt voor een diepere heling, transformatie, zelfliefde en verbinding met jouw hele wezen. Dat is pas verbonden zijn en liefde voor jezelf hebben.
 
Velen zitten toch liever in het hoofd of verbinden met het hogere voor verbinding en/of hulp. Wat ervoor kan zorgen dat je niet goed gegrond bent (uit je lichaam) en het kan je groeiproces vertragen. Terwijl je sommige dingen echt zelf moet doen hier op aarde.
 
Je hebt namelijk altijd de taak om voor je eigen lessen je verantwoordelijkheid te nemen. Zoals voor je gevoelens, emoties en acties, want daar zit groei die nodig is om verder te groeien in bewustzijn en trillingsfrequentie.
 
Alléén praten zoals bij een psycholoog is ook niet (altijd) de oplossing, dat is ook weer op het hoofd gericht. Maar juist het voelen zorgt voor heling en echte verbinding. Het begrijpen komt dan vaak vanzelf.
 
Daarom combineer ik mijn coaching ALTIJD met heling en verbinding (voelen). Het kan niet zonder elkaar. Zodat je je bewustzijn verruimt door te praten en kunt helen op een dieper niveau. Het zorgt voor een stevige basis en anker in jezelf, wat zorgt voor gronding.
 
Wees goed aanwezig beautiful soul. Be here, with youself, in your body, now!
 
Liefs, Deniz

Ps: heb je mijn meditatie al gedownload om jezelf te reinigen en beschermen in deze tijden?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *