Onzeker zijn,  Waardevolle tips,  Zelfliefde/relaties

Hoe trek jij een liefdevolle relatie aan (part 2/2)

Dus hoe trek je nou een liefdevolle relatie aan?

Heb je deel 1 al gelezen van deze blog? Zo nee, dan zou ik die eerst even lezen via deze link.

Een liefdevolle relatie trek je aan door eerst een liefdevolle relatie met jezelf aan te gaan en te hebben. Ken jezelf eerst heel goed, wie je werkelijk bent als puur en zuiver wezen. En houd van deze persoon die jij bent. Jij bent precies gemaakt zoals het bedoeld is. 

Houd van jezelf, van wie jij werkelijk bent, met alles erop en eraan. Zo kun je ook van een ander houden, zoals diegene werkelijk is met alles erop en eraan. Eerst moet je dit principe zelf ervaren en voelen, zodat je ook volledig een ander kunt accepteren en als goddelijk wezen kunt zien.

Je hoeft een ander dus niet te veroordelen of veranderen, dat is alles behalve liefdevol. Je hoeft een ander niet te claimen, je mag alleen jezelf claimen. Je hoeft alleen maar JeZelf te zijn en er te ZIJN. Een ander hoeft alleen maar zichzelf te zijn en er te zijn. Je bent beide goddelijk, iedereen is goddelijk. En precies zoals het bedoeld is. 

Heb de ideale relatie met: jezelf

Heb dus de IDEALE relatie eerst met jezelf. Voel je al als een koning of koningin, goddelijk, prachtig van binnen en buiten en voel liefde voor jezelf. 

En nee, dat is niet egoïstisch, want jij bent een goddelijk wezen dat precies gemaakt is zoals het bedoeld is. En daar mag je heel dankbaar voor zijn en trots op zijn en laten zien. Je mag helemaal puur en zuiver jezelf zijn en jezelf laten zien.

Vind jezelf mooi net als dat je wilt dat een ander jou mooi zal vinden. Vind jezelf sexy, net zoals je wilt dat een ander jou sexy zal vinden. Vind jezelf grappig, net als je wilt dat iemand anders jou grappig zal vinden. Alles wat je wilt van een ander, ga dat eens eerst in jezelf vinden en ervaren.

Doe alles voor jezelf, net als dat je wilt dat een ander alles voor jou doet. Verzorg jezelf goed, net als dat je wilt dat een ander zich goed verzorgd. Wees lief voor jezelf, net als dat je wilt dat een ander lief voor jou is. Wees dankbaar!

Want als je die dankbaarheid en jezelf niet laat zien, stop je jezelf weg en houd je je klein. Terwijl jij gelijk bent, net als ieder ander. Jij bent goddelijk, je bent prachtig en liefdevol. Maar vind dit ook in jezelf en voel en ervaar het.

Gun jezelf alle liefde toe door het eerst aan jezelf te geven. Geef jezelf wat je nodig hebt, want dit is heling, liefde en bewustzijn. 

Wanneer je dit ervaart, zul je je ook veel beter voor jezelf zorgen, goede keuzes voor jezelf maken en jezelf liefdevol bekijken. Maar dit geldt ook andersom, dat je een ander ook zo zult zien en accepteert zoals die is. Je zult ook veel liefdevoller met jezelf omgaan op alle vlakken, zoals jezelf voeden met de juiste voeding, jezelf dingen gunnen, genieten van jezelf door jezelf mee op date te nemen, gezonde en inspirerende vriendschappen, je gelukkig voelen in het werk wat je doet.

Wanneer alles matcht met jouw hoge frequentie van liefde die je voor jezelf hebt, zal alles om je heen ook veranderen. Daardoor zul je ook vanzelf een mooie relatie kunnen aantrekken. Want lagere vibraties herken je meteen en dit wil je niet meer, want dit past gewoon niet meer. Je bent dan liever alleen. Je zult dan pure liefdevolle en zuivere relaties herkennen, omdat dit de plek is waar jij op vibreert en jouw ziel dit herkent.

Echte pure liefde gaat zonder weerstand en juist vanuit flow. Omdat je de weerstand in jezelf ook hebt losgelaten of makkelijk los kunt laten.  

Als je een relatie met iemand hebt, of wilt, zie ik het zo dat je hoofdrelatie nog steeds met jezelf is en dat je deelt met een ander. Blijf altijd in verbinding met jezelf. Je hebt nog steeds de vrijheid om jouw eigen dromen en leven te leiden zoals hoe jij dat wilt en bij je past.

Een mooie liefdevolle relatie is dan een prachtige aanvulling en al helemaal als jullie dezelfde dromen en manier van leven leiden dat matcht. Dan kun je samen een leven leiden / een leven delen vanuit wie jij werkelijk bent en wilt zijn en vanuit pure en zuivere liefde die je voor jezelf hebt, waardoor ook voor elkaar en dit vanuit vreugde kunt delen.

Je bent jezelf en je laat een ander ook zichzelf zijn. Het is altijd even kijken in hoeverre een ander matcht met jouw normen en waarden en manier van leven, maar je hoeft een ander niet te veranderen. Wel kun je natuurlijk afspraken maken die bij jullie passen om goed en passend op elkaar af te stemmen, zodat je jullie relatie op een fijne manier kunt beleven.

Wat nou als een relatie niet werkt? 

Wanneer een van jullie besluit om niet meer verder te gaan en je hierbij emoties ervaart, dan mag dat er zijn. Maar als je verbonden bent met jezelf en je de liefde in jezelf voelt, zul je dit proces van afscheid bewuster en op een andere manier ervaren. Omdat je verbonden bent met de liefde in jezelf waardoor je weet hoe je jezelf kunt helen en kunt herpakken.

Bij emoties kun je jezelf weer helen door te kijken wat er in de onderlaag van de emotie zit en vervolgens jezelf kunt geven wat je nodig hebt om je weer heel te voelen. Je weet immers dat liefde in jou zit en je het daar altijd kunt vinden en ervaren. Je weet dat jij de enige bent die jou die liefde kan geven wat je nodig hebt en liefde kunt voelen in jezelf.

Als je het namelijk van buiten zoekt, zul je altijd blijven zoeken, want mensen komen en gaan. Jijzelf niet, jij zal altijd met jezelf zijn en blijven. Jij bent de enige met wie jij je hele leven moet leven. Je kunt dus altijd in jezelf de liefde voelen en dit jezelf geven. Dit is ware voeding voor jouw systeem en voor jouw leven. Dus niet via een ander. Het zit al in je, een ander activeert het slechts in je en kan heel mooi aanvullen.

Tips om verliefd op jezelf te worden:

 • Neem jezelf mee op date.
 • Mediteer of doe iedere dag reiki om de connectie met jezelf te maken waardoor je liefde ervaart. Ik heb zelf de voorkeur om reiki op jezelf toe te passen, omdat dit de diepere verbinding met jezelf versnelt en versterkt.
 • Wees liefdevol tegen je lichaam en beschouw dit als je goddelijke tempel.
 • Zorg goed voor je lichaam door het gezond te voeden en te bewegen.
 • Zoek alles wat je nodig hebt van binnen i.p.v. buiten, dus geef jezelf wat je nodig hebt.
 • Heb niet zomaar seks met anderen, maar doe dit echt vanuit verbinding met jezelf en de ander vanuit pure liefde en niet alleen vanuit lust.
 • Wakker de passie in jezelf aan op alle vlakken, zoals werk, daten met jezelf, je huis fijn inrichten, hoe je je verzorgd, hoe je tegen jezelf praat etc.
 • Creëer voor jezelf een leven waar je van houdt. Dit komt doordat je in eerste instantie van jezelf houdt waardoor je vanuit die verbinding alleen maar dingen doet waar je echt blij van wordt.
 • Accepteer jezelf volledig zoals je bent en omarm alle delen van jezelf.
 • Praat liefdevol tegen jezelf, zoals je ook tegen een ander zou praten.
 • Gun jezelf alles waar je van droomt en volg je innerlijke kompas.
 • Leef al je droomleven, of doe alsof het al zo is als je dat nog niet voelt.
 • Wees dankbaar voor alles wat je hebt, wat je doet, wat je ervaart en hebt meegemaakt.
 • Ontwikkel jezelf en doe inspiratie op.
 • Zie jezelf als goddelijk wezen en handel ernaar vanuit liefde.
 • Sta open om de relatie te ontvangen en zet hierbij je intentie en of gebruik affirmaties (hiervoor kun je mijn gratis e-book downloaden).
 • Werk te allen tijden aan je blokkades en angsten.
 • Heel jezelf door jezelf te geven wat je nodig hebt wat je mist.
 • Laat jezelf coachen of helpen.

Sta open voor een relatie en zet energie in beweging

Als je er niet voor open staat kan er ook niets komen, want je blokkeert dan onbewust de weg. Als je open wil staan, maar dit vanuit angst blokkeert, wees dan bewust van de angst en werk aan de angst! Anders is de kans groot dat je iemand aantrekt die jou die angst laat bevestigen, terwijl wat je aantrekt te maken heeft met jouw eigen vibratie.

Je trekt dan hoogstwaarschijnlijk precies de juiste mensen aan die die triggers in jou omhoog halen, omdat je die nog mag helen. Je blijft het telkens tegenkomen en het blijft je triggeren tot je heelt, groeit en verbonden bent met jezelf. Je kunt  2 dingen doen: ervan wegrennen of het aangaan. Ga het aan beautiful soul! 

Je kunt ook 2 dingen kiezen: niet daten en eerst helen of daten met de intentie om alle verantwoordelijkheid van je eigen emoties en gevoelens op je te nemen en tussendoor te zelf te helen. Wel kun je dingen bespreekbaar maken, zodat de ander je hierin kan ondersteunen. Soms kan dit ook helpen om je sneller door dit proces heen te laten komen, door de spiegels die de anderen je laten zien waar je angsten en blokkades zitten. 

Als je duidelijk voor jezelf de intentie zet om een liefdevolle relatie te ontvangen, dan zet je energie in beweging. Let er ook op vanuit welke energie je dit doet, dus vanuit opvulling of aanvulling. Als je geen energie in beweging zet, gebeurt er ook vaak niets. Zo geef je energie/gedachten richting, zodat het in vaste vorm kan worden aangenomen (manifestatie). 

Mocht je nog niet op de plek zijn van overgave, vertrouwen en volle zelfliefde? Zet dan ook deze intentie en werk eraan. Ook door eraan te werken, zul je steeds hoger vibreren en kun je iemand aantrekken die je helpt te helen en groeien (op een wel of niet fijne manier). Sta hier dus ook open voor en maak bewust alle processen mee. Wees er in ieder geval niet angstig voor, maar tune altijd in op je eigen energie.

Het is altijd belangrijk om te allen tijden op je eigen energie en liefde in te tunen i.p.v. op de ander of van buiten. Zo raak je jezelf niet kwijt en blijf je in verbinding met jezelf en ook met de ander. Dat is juist waar het om gaat, het in jezelf te zoeken en voelen en dit vervolgens te delen met anderen / je partner. Dat is de meest liefdevolle en pure zuivere liefde. Eerst het zelf zijn, zodat je vervolgens iemand kunt aantrekken die hier ook op vibreert.

Maar doe dit altijd vanuit de vibratie alsof het al zo is en niet vanuit een gebrek. Een gebrek is een lage frequentie, je bent niet tevreden met jezelf. Voel alsof het er al is door die liefde nu al in jezelf en met jezelf te voelen. Dan zit je in de juiste vibratie. Dan zul je dezelfde vibratie bij de ander ook herkennen en liefdevol en zuiver met elkaar kunnen delen.

Dus zet je intentie en handel ernaar!

Laat angst los

Je hoeft niet bang meer te zijn. Wanneer jij op je eigen energie bent ingetuned en jij jezelf ontzettend lief hebt, dan hoef je niet onzeker te zijn of je nieuwe partner je wel leuk genoeg vindt en bij je blijft. Alles mag er dan zijn want je bent afgestemd op jouw eigen energie en liefde. 

Jij bent jij en je wilt immers dat jouw partner jou net zo geweldig vindt als dat jij jezelf ook geweldig vindt. Als dat niet zo is, dan is dat prima en mag je het diegene ook gunnen iemand te vinden die wel matcht.

Je bent dan niet meer behoeftig en je kunt makkelijker loslaten of iemand bij je blijft of niet. Je weet dat de liefde in jezelf zit, daar het geheim zit en jij al een parel bent. Ongeacht wat iemand anders van jou vindt. Voor iedereen is er iemand weggelegd en voor iedere fase is er iemand voor jou bestemd die op dat moment past om samen met jou deze weg verder te bewandelen.

Je hoeft niet hard te werken en moeite te doen, je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Jij hoeft er alleen maar te zijn. En dus puur en zuiver. Dat is waar iemand van mag houden, van jou, jeZelf, wie jij werkelijk bent en er gewoon te Zijn.

Verder hoef je niet angstig of bang te zijn, dat wil anders zeggen dat je bang bent voor jezelf en niet genoeg liefde voor jezelf hebt. Je accepteert jezelf waardoor ook een ander, welke keuzes iemand ook maakt.

Alles wat je voelt is een reflectie van de relatie die je met jezelf hebt. Tune in, be yourself, love yourself. 

Wil je meer weten over hoe de wet van aantrekking werkt? Dan kun je dit lezen via deze blog. 

Als je iets aan deze blog hebt gehad of stukken herkenbaar voor je zijn, dan zou ik het leuk vinden als je het laat weten via de comments:) 

 

Mocht je hulp nodig hebben bij jouw helingsproces of om je leven richting te geven waar je in vastloopt? Dan kun je een gratis kennismakingsgesprek bij mij boeken van 45 minuten. Voor meer info over coaching, klik op de onderstaande knop.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *