Inspiratie,  Waardevolle tips

Mijn perfect storm en de weg naar geluk

Mensen zeggen de laatste tijd tegen mij: je ziet er goed uit!

Dit doet mij natuurlijk ontzettend goed, want dat voelt ook zo van binnen!

Maar er was ook een periode dat het helemaal niet zo goed ging met mij, en dat mensen dat NIET zagen en bleven zeggen: je ziet er goed uit, of: je ziet er beter uit.

Dat komt omdat je het niet altijd kunt zien aan mij. Mijn uitstraling is altijd positief en ik heb iets op mijn gezicht waardoor het lijkt alsof ik altijd lach en vrolijk ben.

Dat kan soms wel lastig zijn, want ik voel me dan helemaal niet zo!

Maar deze keer gaat het inderdaad ECHT goed met me, en ben ik gelukkiger en energieker dan ik me in 10 jaar heb gevoeld! En dan heb ik me opzich altijd wel gelukkig gevoeld, maar niet altijd goed, en dat heeft invloed!

Ik heb een tijdje even geen blogs meer gepost, maar dat komt omdat ik wéér in een perfect storm zat (maar dan wat positiever)!

Graag deel ik met jullie wat ik heb geleerd in deze periode en hoop ik dat jullie hier wat van kunnen meenemen als je in een soortgelijke situatie zit.

De trigger van deze post

Iemand zei deze week tegen mij naar aanleiding van deze foto: “wat zie je er gelukkig uit!”. Ik vond het zo een fijne opmerking want het was niet hoe mooi, leuk, schattig, goed of wat dan ook, ik eruit zag, nee, juist gelukkig!

Maar het voelt ook zo, ik ben echt heel erg gelukkig en dat wil ik graag met jullie delen hoe dat zo is gekomen.

Nog een trigger voor deze post:

Een vriendin van mij hoorde dat ik naar Rotterdam zou verhuizen en reageerde in een Appje als volgt:

“Zij: Rotterdam???? Vertel! O, lord!

Ik: Maandag krijg je alles van me te horen als ik je zie.

Zij: Al die dingen die jij altijd bedenkt. Je laat je door niemand iets wijs maken. En je bedenkt altijd aparte dingen, dingen die ik niet eens bedenkt. En je bent gewoon stout. Je bent de meest eigenwijze en ondeugendste mens die ik ken.

Ik: Wuanahaha hoezo aparte dingen, ik ga stuk!

Zij: Nu met je spirituele dingen, je bent gewoon apart!”

Hahaha! Ik was zo trots om hoe ze dit tegen mij zei! Ik dacht ja, dat is ook zo en hierdoor creëer ik mijn eigen weg waar IK gelukkig van word.

Ik laat me nooit door iemand wat wijs maken en stoppen en dat heb ik nodig om verder te gaan en gelukkig te worden. En zij weet dat heel goed van mij, tot in het irritante aan toe.

Doe wat jij voelt en waar je gelukkig van wordt. Ook al moet je mensen teleurstellen en hele moeilijke beslissingen nemen.

Het is jouw leven, waar jij het mee moet doen. Jij kiest hoe je wilt leven. Als je maar weet dat alles mogelijk is en je geduld nodig hebt.

Dan gaat alles stromen en trek je dingen aan die jij nodig hebt!!!

Wat was mijn situatie

Sinds vorig jaar mei begon mijn perfect storm: eerst depressief, toen overspannen en later toch nog burn out. Ik kwam terug van een geweldige vakantie en kon hier niet meer aarden.

Ik werd depressief, omdat ik weer in dit saaie leventje moest zitten dat ik niet meer wilde en daar ook niet meer uitkwam. Voor mijn gevoel ook weer zoveel dingen die ik moest doen! Maar niet vanuit liefde, gevoel en geluk, maar omdat het moest van mezelf.

 • Ik werkte fulltime, maar eigenlijk voelde ik diep van binnen dat ik dit niet wilde en de energie daar niet voor had. Het werk was niet verkeerd, maar niet waar mijn hart lag.
 • Ik volgde een hbo thuisstudie: Sociaal Juridisch advies, waarbij ik 15 uur per week moest studeren maar met een fulltime baan dit niet lukte. De studie volgde ik niet vanuit gevoel maar vanuit verstand: uitzicht op een goed betaalbare baan.
 • Ik had een druk priveleven waarbij ik mijn vriendinnen graag wilde zien, maar daar eigenlijk niet genoeg energie voor had en die tijd niet goed kon verdelen, waar ik mij schuldig over voelde.
 • Ik had een relatie die mij niet altijd energie gaf en twee stiefkinderen die om het weekend bij ons waren. Dat was teveel voor mij.
 • Ik had het gevoel dat ik werd geleefd en niet zelf de touwtjes in mijn handen had. Altijd rennen, voelde me verantwoordelijk voor alles, was altijd moe en ik kon niet in mijn energie blijven.
 • Ik wilde niet meer werken van 9.00 – 17.30 en niet meer voor een baas werken, maar wist niet hoe ik eruit kon komen. Ik heb een andere biologische ritme en energie.
 • Ik wist niet hoe ik met mijn hoogsensitiviteit om moest gaan, waardoor ik altijd moe was, sneller gestrest was en sneller huilbuien had.
 • Ik was heel gevoelig voor negatieve energieën en nam dat over.

Wat heb ik eraan gedaan

Tijdens mijn ziekte had ik heel lang geen ruimte in mijn hoofd om na te denken omdat alles in mij geblokkeerd was. Heel veel rust is de sleutel, maar ook om dit jezelf gunnen en toe te staan. Ik had verwacht dat het wel zo zou overgaan, maar ik kreeg juist een terugval.

Dit is wat ik heb gedaan tijdens mijn storm:

 • Ik kreeg een life coach vanuit mijn werkgever, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Tijdens deze sessies ben ik bewust geworden dat ik alles zelf in de hand heb, dat IK verantwoordelijk voor mezelf ben en dat IK degene ben die gevoel, onrust, stress creëert. Ook weet ik dankzij een mooie opdracht dat ik een coach of therapeut wil zijn voor anderen, omdat dit in mij zit en ik hier iets mee moet doen. Ook kwam hierin terug dat spiritualiteit voor mij enorm belangrijk is, omdat dit mij verlicht en ik meer vanuit liefde voor mijzelf en anderen kan leven.
 • Ik wilde een start maken om iets voor mezelf te beginnen, niet letterlijk al een bedrijf want daar had ik geen energie voor, maar een start met Versterk je geest. Ik ben gewoon blogs gaan schrijven om alles van mij af te schrijven en om anderen te helpen/inspireren. Dit gaf mij energie en vanaf dat moment begonnen ideeën enorm te stromen!
 • Ik ben dankzij So V’s Choice geïnspireerd geraakt door de wet van aantrekking en begon mij hierin te verdiepen. Door haar heb ik enorm veel inzichten gekregen hoe je jouw ideale leven kunt creëren dat bij jou past en hoe je je mindset kunt veranderen. Dit gaf mij nog meer energie en meer blokkades verdwenen.
 • Ik ben veel boeken gaan lezen, online trainingen gaan volgen en cursussen gaan volgen om aan mijzelf te werken. Het opende ontzettend veel deuren en positiviteit! Ik heb heel heel, heel, veel aan mezelf gewerkt en inzichten gekregen.
 • Ik ben elke dag gaan mediteren en verdiepte ik mij in mindfulness en Reiki. Iets waar ik enorm dankbaar voor ben, want dit heeft mij geleerd om naar mezelf te luisteren, te voelen en naar binnen te kijken. Maar ook bewust leven! Dat klinkt zo simpel, maar dat is het niet! Wij denken en doen namelijk 95% van de tijd onbewust en dus maar 5% bewust! Ik ben echt gegroeid nu ik leer om die 95% van onbewustzijn omlaag te krikken en elke dag, liefst elk moment bewust te zijn van wat ik doe, denk en voel en dus die 5% bewustzijn omhoog te krikken. Dit is innerlijke vrijheid!!

Welke knopen heb ik doorgehakt

 • Ik ben gestopt met de opleiding Sociaal Juridisch advies. Dat vond ik heel moeilijk omdat mijn ego dit niet wilde toestaan omdat het zonde zou zijn. But i did it!!
 • Ik ben gestart met een deeltijd opleiding: Holistisch therapeut, aan ZoMa opleidingen. Dit past ontzettend goed bij mij en doe ik vanuit gevoel en luisteren naar mijn hart.
 • Ik zal uiteindelijk nieuwe werktijden en dagen gaan bepalen die bij mij passen, dus niet meer van 09.00 – 17.30, of dit parttime gaan doen. Dit geeft heel veel rust!
 • Ik ben gaan ontspullen (minimalistisch leven), omdat ik zo min mogelijk spullen, kasten en accessoires in mijn woning wil hebben, waardoor ik minder ruimte nodig heb, meer rust heb en alles makkelijker schoon en opgeruimd kan houden. Bespaart tijd:)
 • Ik heb mijn relatie beëindigd, omdat ik niet de energie eruit haalde die ik graag zou willen.
 • Ik heb mijn woning te koop gezet, omdat ik door het ontspullen, kleiner en meer minimalistisch wil wonen, zodat ik minder tijd en energie kwijt ben aan mijn woning onderhouden. Ook kan ik daardoor en kleiner en goedkoper wonen.
 • Ik ga in een andere stad wonen (Rotterdam), die lagere woonlasten heeft dan in Amsterdam, mij weer meer uitdaging geeft en een nieuwe frisse start biedt.
 • Ik ga mijn leven creëren zoals hoe dat bij mij past en zoals hoe ik dat graag zou willen. Alles is mogelijk! Je moet het alleen creëren.
 • Ik ga meer tijd aan mezelf, familie en vrienden besteden en ik gun het mezelf om vaak op vakantie te gaan.
 • Ik ga vanaf nu meer leven vanuit mijn hart en luisteren naar mijn gevoel. Dit heb ik eerst moeten leren, maar nu wil ik niet meer anders!
 • Ik wil mijn eigen bedrijf opzetten (online training ontwikkelen en praktijk), zodat ik mensen kan helpen die hetzelfde meemaken en niet in balans kunnen komen. Maar ook zodat ik zelf elke dag vanuit liefde kan werken zoals hoe ik dat graag wil.

Wat heeft de perfect storm voor mij veranderd?

 • Ik leef meer vanuit liefde, en liefde staat voor mij voor geluk. Liefde voor mezelf en anderen in elke situatie.
 • Ik moet dingen doen die mij energie geven. Dit betekent ook vrienden en/of een relatie hebben die mij energie geven/geeft.
 • Ik heb geleerd hoe ik naar mijn gevoel moet luisteren en vanuit daar acties moet nemen.
 • Ik heb geleerd hoe ik in mijn energie moet blijven.
 • Ik ben weer sneller in balans door meditatie, mindfulness en reiki.
 • Ik voel innerlijke vrijheid.
 • Ik voel meer financiële vrijheid, door knopen die ik heb doorgehakt en ik heb een andere manier van denken gekregen.
 • Ik heb meer energie!
 • Ik trek ontzettende geweldige, lieve, leuke, positieve mensen aan.
 • Ik eet gezonder, omdat ik meer energie heb.
 • Ik sport weer, omdat dit prioriteit heeft, waardoor ik mij energieker voel.
 • Ik heb bijna geen lichamelijke klachten meer!

Dit is het leven dat ik wil en dat wil ik voor iedereen! Het zou mij enorm gelukkig maken als ik straks mensen hiermee mag helpen.

We leven in een maatschappij dat niet meer bij iedereen past, maar wel moeilijk uit te komen is.

Alles zit grotendeels in je hoofd. Dezelfde situatie kun je op zoveel manieren bekijken! Jij kiest hoe!

Zoveel mensen doen dat op verschillende manieren en gaan daarom anders met dingen om, komen wel of niet verder, raken burn out of niet.

Het zit in jou, alles is mogelijk, je moet het creëren en doen.

En als je anders en gevoeliger bent, dan is het echt een struggle!

Mocht je geïnteresseerd zijn om een online cursus mindfulness in het dagelijks leven te volgen, dan kan ik je deze betaalbare cursus van de bekende teachers van Happy with Yoga zeker aanraden!

Het zou kunnen helpen om meer in balans te komen en je bewust te maken van je gedachten. Dus een rustige en positieve mind dat invloed heeft op je lichaam en geest!

Onderschat niet hoe ontzettend krachtig dat is!

Uiteindelijk is het ideaal als je je leven kunt leiden dat bij jou past. Denk eens na over wat je nu doet en wat je hart eigenlijk zegt en wilt.

Ik gun jou die innerlijke vrijheid en wil iedereen hier bewust van maken!

Let’s make a change!

Wees lief voor jezelf en vraag jezelf af of je net zo lief voor jezelf bent als dat je dat ook voor anderen bent!

Veel liefs,

Deniz

4 reacties

 • Marianne van den Broek

  Net even op je site gekeken en blijven ‘hangen’, mijn complimenten en veel herkenning voor mij als mede hsp’er & much more
  Vooral ook over de perfect storm mooi verwoord…
  Leuk om je te volgen.
  Dit spontaan, nav IG waar ik oa mijn #galmgranola account heb en je daar net reageerde op mijn dromenvanger, ook leuk!

  • Deniz

   Wat leukkk! Ja klopt, ik weet meteen wie je bent/welk account je bedoelt! Dank je wel voor je lieve reactie, ontzettend leuk. Wat fijn dat je veel herkenning ziet in dit bericht. Veel liefs voor jou!:)

  • Jerrel

   Hoi lieve jij.

   Wat ben je een bezonder mens. En wat een mooie pad ben je aan het bewandelen met jezelf. Je verhaal, wie je bent en wat je richting is raakt mijn ziel. Een lach en en traan is wat door mij heen gaat bij het lezen van dit alles.

   Zoveel herkenning. Zoveel leegte wat er in mij zit. Gekomen door de energieslurpende factoren in mijn leven. Die de energie ontrokken, waar door er geen energie over bleef om mezelf te kunnen zijn. Te kunnen doen wat mijn licht doet stralen en mijn zelfliefde de ruimte krijgt.

   Ik sta aan een ‘ crossroad ‘en zal moeten wat goed voor mijn ziel & Happinez Is.

   Dank je wel voor het kruisen van mijn pad. En voor de oprechte puurheid van ziel dat je bent.

   Ik hoop dat ik mijn weg terug vind naar die altijd blije, vrolijke, energieke Jerrel die altijd met eyes wise open in het leven stond.

   Liefs,

   Jerrel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *