Mijn gedachten,  Onzeker zijn,  Zelfliefde/relaties

Oordelen over vrouwen die zich sexy kleden

Het kan zijn dat mannen denken wanneer ze een vrouw zien die sexy gekleed is dat ze iets van buiten wil en iets wil uitlokken. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Dit is dan juist de projectie van de man op de vrouw, dat juist de man op dat moment iets buiten zichzelf wilt of bang is voor deze gevoelens en het onderdrukt.
Je hoeft namelijk helemaal niet als vrouw iemand nodig te hebben als je je sexy of mooi kleed. 
 
Veel vrouwen zijn blij met zichzelf en hun lichaam en voelen zich er goed bij. En door middel van kleding dat uiten is puur een expressie en heeft niets te maken met iets willen uitlokken of iets van een man te willen.
 

Mijn persoonlijke angsten

Ik heb mij jaren lang niet meer sexy durven kleden. Omdat bepaalde delen vaak meteen opvallen. Terwijl ik die delen heel mooi vind en ik daar blij mee ben. En als ik iets aan heb waarbij ik dit zie, dan kan ik heel blij mee zijn met het uiterlijk dat ik heb gekregen. Maar zodra ik het gevoel heb dat een man zit te staren dan ontstaat er direct een schaamte gevoel.
 
Ik had nooit de intentie om er iets mee uit te lokken en deed het voor mezelf. Het was dan juist zo dat mannen vaak iets MOESTEN van mij, dus andersom. Dan worden er geluiden geluiden zoals: pssst, of mannen moeten iets zeggen of denken (oordelen). Het verbaast me altijd dat mannen vaak openlijk vanuit het hoofd iets ermee moeten. Terwijl je ook kunt verwonderen en er helemaal niets mee hoeft te doen of van te vinden.
 
Vroeger voelde ik me dan juist een stuk afval, vies, of lustobject, terwijl ik wist dat ik véél meer ben dan dat. Waardoor ik me juist heel onveilig en ongelukkig voelde als mannen zo naar mij kijken en reageren, want dat is helemaal niet wat ik wilde uitdragen. Toen stond ik hier ook nog niet boven en in mijn kracht. Dan trek je inderdaad die ervaringen en emoties aan.
 
Het is dan een ander zijn projectie/oordelen en zegt niets over mij. Maar toch hield ik mij weer in en droeg ik normale kleding zodat ik het niet meer zou ervaren. Puur voor anderen, de mannen die dan eigenlijk niet kunnen omgaan met hun seksualiteit. Daar zit een wond, of de man kan nog niet goed vanuit het hart verbinden. Het is dus eigenlijk een emotionele onderdrukking.
 

Als man vanuit je hart met een vrouw verbinden

Als je als man echt vanuit je hart met een vrouw verbindt en haar verwonderd om haar mooie delen, dan zou je als man heel anders omgaan met zo een situatie. Namelijk gewoon verwonderen, het mogen voelen en verder hoef je er niets mee te doen. Er zijn ook een hoop mannen die dit doen en hier bewust van zijn!
 
Maar de programmeringen van seks en lust vanuit het hoofd zitten zo diep dat mannen meestal niet hebben geleerd om met hun hart te verbinden en met seksuele energie om te gaan. Waardoor er geen liefdevolle verbinding ontstaat wanneer er een sexy vrouw voorbij loopt of aanwezig is maar bijv. zielloos, vanuit het hoofd, een angst of vanuit afgescheidenheid.
 
Er zijn ook vrouwen die juist wel aandacht willen en iets willen uitlokken hiermee. Maar lieve mannen, wees bewust dat dit ook ergens vandaan kan komen, vanuit een wond. Als je als man dan vanuit het hart verbindt dan kun je iets anders laten zien wat een vrouw eigenlijk nodig heeft en dat is LIEFDE.
 
Vanuit je hart kun je seksuele energie voelen op zo een moment en het er gewoon laten zijn, zonder dat je er iets mee moet en iets van hoeft te vinden. Juist het oordeel (dus vanuit het hoofd) zorgt ervoor dat je niet in verbinding bent met jezelf, je gevoelens en met je hart. Het is zo makkelijk en toch heel moeilijk omdat deze programmeringen zo diep zitten en we nooit hebben geleerd om vanuit het hart met onze seksualiteit om te gaan.
 

Mannen en vrouwen mogen gaan helen

Ik heb besloten dat ik weer die vrouw mag zijn die zich niet hoeft te schuilen en bedekken. Het is heel belangrijk vanuit welke frequentie je dit doet, vanuit eigenwaarde of onderwaarde. Want dit trekt ook bepaalde ervaringen en emoties aan. Ik weet, maar voel nu ook dat dit helemaal niet iets over mij zegt, want ik hoef niets van een man. Geen aandacht, geen liefde en ook geen complimentjes.
 
Ik heb een man waar ik dolgelukkig mee ben en die mij echt ziet. Waardoor ik JUIST stap voor stap durf om meer echt mezelf te zijn en ik mijzelf juist meer wil uiten. Expressie puur voor mijzelf en niet om iets te krijgen. Ik hoef geen opvulling, dat geef ik mezelf al. Ik wil gewoon mijzelf zijn, mezelf uiten, zoals hoe ik mij voel. En als ik mij sexy voel en dit wil uiten door kleding, dan is alleen dat puur mijn intentie, verder niets.
 
En ik weet zeker dat dit voor heel veel vrouwen geldt. Dus mannen en vrouwen mogen zichzelf bevrijden.
 
Vrouwen van de wond om veroordeeld te worden of niet gezien te worden voor wie ze echt zijn, waardoor ze zich inhouden. We zijn eeuwen onderdrukt geweest vanuit een heersende mannelijke energie die de verbinding met het hart niet hebben leren maken. Anders zijn er geen oorlogen, verkrachtingen en machtsposities.
 
En mannen mogen zich bevrijden van de wond om vanuit het hart te verbinden, met hun seksualiteit en emoties. Mannen hebben ook veel geleden en zijn gemanipuleerd en geprogrammeerd.
 
Daarom heb ik een online cursus gemaakt om de mannelijke en vrouwelijke energie in onszelf te gaan helen. Het is een grote collectieve wond die we mogen gaan helen. Komt volgende maand online!
 
Wat is jouw gedachte en ervaring hierin? Plaats deze gerust hieronder in de reacties. Het lijkt me waardevol om te lezen. 
 
Liefs,
Deniz

4 reacties

  • Deniz

   Dank je wel voor je mooie reactie en voor het lezen. Dankbaar dat deze blog jou meer man van jouw hart laat zijn! Heel graag gedaan, liefs!

 • Karen

  Deniz ik zou eigenlijk de mogelijkheid hebben om deze tekst direct te delen op mijn Linkedin pagina bijvoorbeeld. Dat is jammer.
  Heb jij een andere manier?

  • Deniz

   Dank je wel Karen! Je kunt de url van deze blog gebruiken. Dan komt het ook als blog op LinkedIn te staan. Of bedoel je iets anders misschien? Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *