Zelfliefde/relaties

Zuivere liefde en ego liefde

De liefde hoe we die kennen en hoe we zijn opgegroeid hoe we relaties/huwelijken hebben, is in mijn ogen niet altijd echte zuivere liefde, maar liefde vanuit het ego.
 
Als je echt oprecht van jezelf en een ander houdt vanuit een puur en zuiver hart en niet vanuit ego of pijn, dan leef je ieder je eigen pad en bewandel je deze samen. Vanuit respect en ruimte voor ieders individuele pad, lessen, heling, groei en vrijheid die je iemand geeft.
 
Binnen je eigen grenzen, normen en waarden die je hebt, of beide afstemt, om samen een fijn, liefdevol en gezond (mentaal/emotioneel/spiritueel) leven te leiden. Je voelt je dan geen slachtoffer van je verleden en pijnen die je op anderen projecteert. Maar je neemt dan de verantwoordelijkheid voor je eigen emoties, gedachten en spirituele groei.
 
Liefde is altijd in onszelf en dat is vrijheid. We hoeven niets en niemand te claimen, maar slechts er te zijn en liefde te delen vanuit een open hart.
 
Hoe kun je dit ervaren? Door heling en je bewustzijn te verhogen. Heling door je eigen angsten, pijn, onzekerheden, verdriet, oude gebeurtenissen te bekijken en helen. Want deze zaken zorgen ervoor dat je jezelf nog niet volledig lief kunt hebben, waardoor zuivere liefde nog niet volledig door jou heen kan stromen.
 
Je kunt jezelf deze liefde nog niet volledig geven dus zul je deze projecteren op een ander of je durft je niet te openen. Zoals oordelen, jaloezie, terughoudendheid of bezitterig gedrag vanuit pijn en onzekerheid. De ander spiegelt dan in jou de wonden die nog geheeld mogen worden. Hierdoor kun je deze liefde dus ook nog niet aan een ander geven.
 
De type relaties of dates die je aantrekt laten zien waar jij in dat proces staat. Wat er nog te doen is en wat je allemaal al hebt gedaan. Dat geldt ook voor de relatie die je nu al hebt met je partner.
 
Wees dus niet bang voor liefde door vanuit angst voor pijn, alleen te blijven. Juist door ervaringen aan te gaan zul je helen en groeien, als je er open voor staat en er iets mee doet. En als je een relatie hebt, probeer eraan te werken om echte verbinding met jezelf aan te durven gaan, dus te durven voelen, en helen. Daardoor kun je ook een diepere verbinding met je partner aangaan. 
 
Maar vooral ook diep van jezelf houden, onvoorwaardelijk! Want dan heb je niet een ander nodig om liefde te voelen. Het zit al in jou en alle liefde die erbij komt zijn aanvullende cadeautjes om samen de liefde te vieren.
 
Hoe meer je heelt en groeit, hoe meer zuivere liefde kan stromen en hoe meer jij je bevrijd voelt. Vanuit dit gevoel ontstaat eenheid. Je ziet dan in, dat als je dit jezelf kunt geven, dat je dit ook een ander kunt geven.
 
Deze pure, zuivere liefde en bevrijding kun je delen met een ander die daarmee resoneert. De oude manier van lief hebben, zul je minder snel aantrekken, omdat dit niet meer bij jou en jouw trillingsfrequentie past.
 
En als je een relatie hebt, dan kun je samen groeien. Als jij groeit, zul je je partner in jouw groeiproces mee kunnen nemen. Waardoor je relatie nog meer diepgang kan hebben. Meer liefde zal ontstaan op zielsniveau in plaats van liefde gebaseerd op het ego en of/pijn.
 
Liefde is er altijd, namelijk in jouzelf. Liefde is vrijheid ervaren, gewoon Zijn en er Zijn, vanuit liefde en jouw licht. En deze innerlijke vrijheid en vanuit liefde Zijn, kun je samen vanuit liefde met elkaar delen.
 
En dat is prachtig, liefdevol en bevrijdend!
 
Liefs, Deniz

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *