Versterk je geest
Inspiratie,  Mijn gedachten,  Zelfliefde/relaties

Deze manier van wakker worden is niet de enige weg

Lieve beautiful souls,
 
Ik wil graag mijn gevoel delen met betrekking tot hoe we omgaan met deze chaos, maar ik merk dat het in woorden nog lastig voor mij is om uit te leggen. Ik ben er zelf ook nog zoekende in, alleen voel ik minder drang om erin mee te gaan.
 
Maar als ik voel, dan voelt deze boosheid en frustratie die ik zie rondom alle leed en inperking van vrijheid, niet de enige manier om de wereld te veranderen. Misschien deels en boosheid en frustratie mag er zeker zijn! Want het zorgt er ook voor dat mensen voor zichzelf gaan staan in de (buiten)wereld. Dit is alleen niet niet mijn boodschap. Dus nu gaat deze post even over onze innerlijke wereld.
 
Als we eens dieper naar deze onderlagen kijken, is dit niet een afspiegeling van je eigen ontevredenheid van vrijheid en licht die je eigenlijk in jezelf verlangt? Hoe staat het met de vrijheid en liefde en licht lN jezelf? Nu is dit éigenlijk toch nog vaak afhankelijk van buiten. We laten vaak onze inner peace afhangen van buiten ons, maar hoe zit het binnen in jou?
 
Projecteren we onze innerlijke ontevredenheid en niet-vrijheid in onszelf niet op de buitenwereld? Ik weet dat dit heel lastig is want omstandigheden van buiten hebben ook zeker invloed op hoe je je voelt. Maar mogen we niet en laagje dieper gaan? Mogen we hierin niet ook wat meer naar onszelf wijzen ipv naar anderen of het duister? Betekent dit niet dat we zelf hier nog groei in nodig hebben én heling / schaduwwerk?
 
Ik voel, dus voel dat we onszelf nog een laagje dieper mogen aankijken. De rust, vrijheid en chaos in onszelf eerst in balans mogen brengen en mogen (her)vinden.
 
En die liefde en licht die we zo graag willen ervaren in de wereld en willen voelen, éérst in onszelf mogen gaan ervaren. Voor mijn idee is dit de enige weg, wat de omstandigheden ook zijn. En vanuit daar zal denk ik de enorme shift in de wereld zichtbaar worden, die nu al bezig is. Door het dus zelf eerst te zijn. Niet doordat eerst het donker buiten ons moet verdwijnen, want er zitten dan ook nog steeds donkere stukken in onszelf die opgelost moeten worden. Dat is juist de spiegel naar jou dat een frustratie veroorzaakt, zo zie ik dat.
 
Als we werken aan onze innerlijke wereld, dan pas zal de trillingsfrequentie van onszelf en de aarde verhogen. Alles van buiten is eigenlijk een ‘soort’ schijn. Want je hebt nog steeds te dealen met jouw innerlijke wereld. Want als je zo in je kracht en licht staat, dan zullen invloeden van buiten minder snel je uit balans brengen. Je voelt je dan niet of minder een slachtoffer.
 
We willen allemaal graag de controle en vrijheid in ons leven terug. Ikzelf ook op bepaalde vlakken en ik zoek ook manieren hiervoor van buiten. Maar ik voel ook dat van binnen de eerste stap is.
 
Anderzijds is het denk ik ook nodig wat er nu gebeurt. Dat de maatregelen worden aangescherpt, dat er leed is. Dat mensen dit niet pikken en fysiek voor hun rechten staan. Ik zeg zeker niet dat dit leuk is en ik hoop dat je snapt hoe ik dit bedoel.
 
Maar vanuit eenheid gezien, denk ik dat het nodig is om juist die stukken in onszelf op te lossen en zo gebeurt dat vanzelf ook naar buiten. En ook dat we samen elkaar hierin ondersteunen. Is dat niet de manier? Staan voor onze vrijheid is zeker nodig van buiten, maar ook, en misschien wel belangrijker, eerst van binnen. Van binnen, naar buiten. Dan ontstaat er een hele andere energie en veel meer licht, liefde en kracht. En die mogen we gaan bundelen! Dan gaan de donkere delen weg in onze ervaring of ze raken ons minder snel. Omdat we dieper weten en voelen.
 
Ik hoorde een keer van iemand dat er een boek is geschreven over iemand die een aantal jaar gevangen zat, maar daar juist zijn vrijheid heeft gevonden. Dus in de buitenwereld was hij gevangen, maar van binnen vond hij zijn vrijheid. Als iemand weet hoe dit boek heet, dan hoor ik het graag!
 
Velen willen graag mensen wakker maken van wat er in de wereld gebeurt. Dat is slechts een deel(tje), namelijk in de buitenwereld. Er is ook nog een ‘wakker worden’ nodig van binnen. Daar ligt het grote werk en verlichting en verandering naar de nieuwe wereld.
 
Net als deze quote:
 
Ego says: when everything falls info place, I will find peace.
 
Spirit says: find peace and everything will fall into place.
 
Nogmaals, het is een voelen, een voelen dat we vanuit een andere volgorde mogen werken.
 
Liefs,
Deniz

2 reacties

 • Yurian

  Hoi lieve Deniz!

  Dank je wel voor de mooie woorden. Ik voel exact wat je zegt. Mijn buitenwereld is wel belangrijk en ik heb het met name dan over mijn zoon. Het is mooi hoe hij praat over liefde maar ook praat hij over boosheid, zelfs over haat. Nu tijdens deze beperking van vrijheid ben ik dagelijks bezig om hem op de pad van de liefde te houden. Het lukt altijd en ik merk dat hij mij doet nadenken. Nadenken over de woorden die ik gebruik om voor hem zaken in perspectief te stellen. En hiermee ben ik dan ook van binnen bezig, want altijd na zo’n gesprek reflecteer ik dit.

  De groei van het intense gevoel van binnen voor unconditional love en de divine spirit (ik denk dat beide 1 zijn 🙂 is heel sterk toegenomen. Mijn verlangens en dankbaarheid uitspreken houd mij in balans. Het laatste half jaar heeft veel met mij gedaan en mij zeker weggeduwd van het spirituele pad.
  Jouw berichten brengen mij altijd weer terug naar de essentie.

  Dank je wel lieve soul sister!

  Liefs Yurian

  • Deniz

   Lieve Yurian, wat een mooie en fijne reactie schrijf je. Wauw wat mooi hoe je dat schrijft over jouw zoon en dat jullie hier dan eigenlijk beide door groeien maar op een andere manier. Ik word zo blij om te lezen dat de onvoorwaardelijke liefde in jou zo groeit. Dankbaar dat je dit deelt en dat ik je een stukje mag helpen door deze schrijfsels. Heel graag gedaan beautiful soul brother. Liefs, Deniz

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *