Inspiratie,  Mijn gedachten,  Onzeker zijn,  Waardevolle tips

Eerst Geloven en dan Zien ipv eerst Zien en dan Geloven

We zijn fysieke wezens die gewend zijn om fysiek waar te nemen. Maar het is juist ‘energie’ die tot een fysieke vaste vorm kan worden gecreëerd die we uiteindelijk gaan zien of ervaren.

Het begint bij een gedachte

Gedachten – wat energie is – die vaak genoeg worden herhaald, geloofd en naar wordt gehandeld, kunnen uiteindelijk worden omgezet naar iets fysiek wat we kunnen ervaren in ons leven. Het onzichtbare wordt dan zichtbaar.

Ik geloof erin dat wat we ‘zien’ grotendeels zelf hebben gecreëerd. Dat het een manifestatie is van energie die we uitzenden of hebben uitgezonden. Dat het de focus is waar wij op meetrillen, zodat we deze trilling waarnemen in onze fysieke werkelijkheid.

We denken dan dat ons iets ‘overkomt’, maar ik geloof dat dit al onderweg was op het moment dat je het bewust of onbewust in energie hebt uitgezonden. En ik geloof dat wat je nu meemaakt vanuit deze vibratie, ook een creatieproces kan zijn geweest vanuit die vibratie van maanden geleden. 

Ik geloof dat wanneer we bewuster omgaan met onze energie en eerst zullen gaan geloven en dit ook echt voelen, dat we het dàn zullen gaan zien en ervaren in de fysieke werkelijkheid. 

Het gaat om het al VOELEN van de ERVARING die je wilt meemaken. En je gedachten heel bewust richting geven naar waar je naartoe wilt. Let op: dit heeft dus ook een keerzijde zodra je gaat voelen van wat je juist niet wilt ervaren.

Geloof, vertrouw en laat los

Richt je dus op het gevoel van wat je wilt ervaren in het leven en geloof vanuit vertrouwen. Laat de invulling, het ‘hoe’ los, want dit kan het juist blokkeren. Laat het vervolgens vanuit dit vertrouwen los.

Als je iets in de onderlaag voelt wat hiermee niet matcht, zul je die onderlaag kunnen gaan manifesteren in jouw fysieke werkelijkheid. Ruim daarom altijd de blokkade op, want je hebt wellicht geen idee hoe groot je manifestatiekracht is en je dáárom iets kunt manifesteren wat je juist niet wilt.

Dit betekent ook een reis naar binnen en bewustwording van wat zich daar afspeelt en wat je uitzendt. Zo zou je je situaties beter kunnen begrijpen. Maar ook gaan helen.

Heling is belangrijk voor het creatieproces. Zodat je in een hogere frequentie komt en blokkades opheft die manifestaties juist blokkeren.

Het is er al of het is onderweg, alleen je zult door de blokkades het fysiek nog niet kunnen waarnemen en ervaren. Je kunt ook nooit voor een ander beslissen of iets van willen; iedereen heeft namelijk een vrije wil.

Doe alles dus heel bewust voor jouw en iedereen zijn hoogste goed. Het gaat om het gevoel dat je wilt ervaren. Wie, hoe en wat doet hierbij niet toe vanwege de vrije wil.

Intenties en affirmaties

Wanneer je bewuste intenties zet van dat wat je graag wilt zien en je verhoogt je frequentie tot datgene wat je graag wilt, dan geef je eigenlijk je hersenen een opdracht om datgene in die frequentie te zullen herkennen. Je zorgt er namelijk voor dat het in je systeem komt door je op datgene af te stemmen. 

Wat mij helpt om in de juiste frequentie te komen is om een affirmatie te bedenken die goed voelt over wat ik graag zou willen zien of ervaren in mijn leven (manifesteren). Een affirmatie is een zin die je opzegt over wat je graag zou willen, maar dan in een vorm alsof het al zo is. Zo houd je focus en door te zeggen alsof het al zo is en je herprogrammeert je hersenen. Een paar voorbeelden van affirmaties zijn:

 • Ik zorg met veel liefde goed voor mezelf 
 • Ik voel me rustig, geduldig en ontspannen
 • Ik ben gezond en voel me gezond / Ik wordt steeds gezonder
 • Ik leef elke dag liefdevol
 • Vanaf nu gaat alles beter
 • Ik ben waardevol
 • Ik voel me sterk en krachtig / Ik voel me steeds sterker en krachtiger
 • Ik zorg goed voor mijn lichaam
 • Ik word iedere dag gezonder en sterker
 • Alles wat ik nodig heb zit in mij
 • Ik heb een mooie relatie met mezelf waardoor ook met anderen
 • Ik voel me geliefd en ben omringd door liefde

Meestal mediteer ik hier een paar minuutjes op, zodat ik het helemaal in mijn lichaam voel. Houd het in ieder geval 68 seconden vast!

Wanneer de affirmatie goed voelt, dus de stap is niet te groot of ongeloofwaardig voor jou, en je zegt deze 68 seconden lang, dan verhoog je je vibratie en zet je energie in beweging. 

Je kunt een affirmatie bijvoorbeeld opschrijven en ergens ophangen, zodat je er telkens aan wordt herinnerd in die vibratie blijft komen.

Doe alsof het al zo is

Wanneer je je gaat gedragen alsof het al zo is, zul je veel meer in die energie komen waardoor je ingevingen kunt ontvangen die hiermee matchen. Het kan ook zijn dat je mensen aantrekt die je helpen om daar te komen, of dat je situaties aantrekt die je daar laten komen. 

Het is dus belangrijk om hier bewust van te zijn en te doen alsof het er al is of alsof het al zo is.

Ook is het belangrijk om niet ongeduldig te zijn. Waarom is dit belangrijk? Omdat je dan op een lage frequentie zit, namelijk vanuit de energie van gebrek. En wanneer je een gebrek uitstraalt, zul je een gebrek blijven ervaren. Dat is wat je dan nog meer zult aantrekken.

Ik geloof wel dat sommige dingen die je ervaart, de bedoeling is van dit leven. Dat je misschien niet overal invloed op hebt, maar misschien wel in de manier van ervaren. Dus hoe dan ook is het belangrijk om hiermee bezig te zijn voor je eigen bewustzijn om die te verhogen.

Hieronder kun je een video bekijken waarin vanuit verschillende kanten duidelijk wordt uitgelegd hoe het precies werkt. 

Wanneer je in je leven vastloopt, dan kun je altijd contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek. Wellicht kan ik jou helpen om jouw doelen en wensen te realiseren.

Ik hoop dat ik je op weg heb kunnen helpen om je bewuster te maken van jouw energie, zodat je mooie(re) ervaringen mag meemaken! Heb je hier ervaring mee? Deel het gerust met ons in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published.