Onzeker zijn,  Waardevolle tips,  Zelfliefde/relaties

Hoe trek jij een liefdevolle relatie aan (part 1)

Het verlangen van een relatie 

We weten allemaal hoe heerlijk het is om verliefd te zijn en hoe fijn het is om je leven samen met iemand te delen en het liefst voor altijd. Ik zie het zo dat de relatie die je met iemand wil of hebt, een afspiegeling is van de relatie die je met jezelf hebt.

Maar even een eerlijk antwoord: vind jij het ook zo heerlijk om verliefd op jezelf te zijn? Vind jij het ook zo fijn om je leven met jezelf te delen? Vind jij ook de passie in jezelf en deel je die ook met jezelf? Neem jij jezelf wel eens mee op date of op vakantie?

Accepteer jij jezelf volledig zoals wie je werkelijk bent als goddelijk wezen en laat je dit zien? Als dit dingen zijn die je ongemakkelijk vindt, heb je in mijn ogen nog niet volledig de liefde in jezelf gevonden.

Mensen zoeken vaak een relatie omdat ze een partner missen in hun leven of niet blij zijn om alleen te leven. Je kunt dan opzoek gaan naar een relatie, zodat je het gevoel hebt dat dit je leven gelukkig maakt. Maar op deze manier gebruik je een relatie als opvulling, omdat je je misschien zonder een relatie eenzaam of verveeld voelt. 

Echter, ben ik van mening dat dit de omgekeerde wereld is van hoe je een gelukkig mens kunt zijn. Wellicht kun je een geweldige relatie aantrekken, maar zodra de relatie over gaat, kan je wereld instorten, ga je weer opzoek naar een ander, voel je misschien leegte of kun je zelfs in een depressie terecht komen. Je zoekt dan telkens geluk buiten jezelf, namelijk via een ander.

Relatie vanuit opvulling of aanvulling

Wanneer je een leegte ervaart en je een relatie wilt, dan gebruik, zie of ervaar je een relatie als een opvulling om je dan pas compleet te voelen en je leven vanuit geluk te beleven zodra je met iemand samen bent. Dit kan geheel onbewust zijn, omdat dit vanuit onze opvoeding en in deze maatschappij normaal is. Ook kan het zijn dat je denkt dat je genoeg van jezelf houdt als je jezelf leuk of mooi vindt, maar zelfliefde gaat echt veel dieper dan dat en letterlijk door alle lagen heen.

Echter, die compleetheid kun je ook ervaren met alleen jezelf. Als je vanuit die plek, vanuit de liefde die je al helemaal voor jezelf hebt en voelt een relatie aantrekt, dan zal dit als een aanvulling voelen. Je hebt dan niet een ander of relatie nodig om gelukkig te zijn. Wel kun je die vreugde en geluk die je al met jezelf had met iemand delen. 

En als die ander persoon ook al geluk, liefde en vreugde in zichzelf ervaart en jou vindt, dan kunnen jullie zo ontzettend veel vuurwerk spetteren, omdat jullie beide die geluk, liefde en vreugde die al in jullie zaten, in elkaar zullen versterken. Dat is anders dan als je dit ervaart vanuit een gebrek die je ervoer met jezelf. Je deelt dan vanuit behoeftigheid en nu vanuit vreugde/pure liefde. 

Hoe meer jij verbonden bent met jezelf en de ander dit ook is, dan zal je relatie en liefde alleen maar puurder en zuiverder worden. Het is niet vanuit ego maar vanuit pure, zuivere liefde. 

Wanneer een relatie over zal gaan, zul je ook echt wel emoties hebben en verdrietig zijn. Maar je weet dan dat je altijd de liefde in jezelf kunt vinden en niet alleen in een ander.

Als je niet volledig op die plek van zelfliefde zit, maar wel dit principe begrijpt en eraan werkt, zul je partners aantrekken die jou helpen om je steeds dichter bij jezelf te laten komen. Misschien ook nog op manieren of uitkomsten die niet helemaal gewenst zijn, maar wel zodat je nog dichter bij jezelf zult komen. Of je kunt een helende relatie aantrekken die juist die groei versnelt, omdat iemand al iets verder is dan jij en jou die ruimte geeft.

Wees dus niet bang voor wat er komt. Het is altijd om jou dichter bij jezelf te brengen, en het is aan jou wat je ermee doet en hoe je ermee omgaat. De verantwoordelijkheid van je emoties en gevoelens mag je helemaal op jezelf nemen, want jij moet er blijkbaar iets mee, namelijk heling. Anders zou iets je niet raken en dat heeft altijd te maken hoever je de liefde in jezelf ervaart en hier naar handelt. En wat er geheeld mag worden.

Ego relatie versus spirituele relatie

Er is een verschil tussen een ego gebaseerde relatie (afhankelijk/behoeftig) en een spirituele relatie, waarin je volledig de verantwoordelijkheid van je gevoelens en emoties bij jezelf legt i.p.v. bij de ander (ego), waardoor heling en groei plaatsvindt in jezelf. Een relatie is liefdevol als je elkaar de ruimte geeft om te groeien, je verbindt vanuit het hart i.p.v. ego, elkaar aanvult (i.p.v. opvullen) en elkaar de beste versie van jezelf te laten worden door ondersteuning en begrip. Terwijl je de verantwoordelijkheid voor je eigen emoties en gevoelens neemt. 

Door goede communicatie kun je elkaar door de ego stukken helpen en elkaar laten groeien. Dit werkt ook enorm helend, maar dan op een andere manier. De basis is niet veiligheid en iemand claimen, maar is verbinding vanuit liefde, elkaar volledig zien op zielsniveau en het delen van een visie en dezelfde vibratie. Daardoor ontstaat vanzelf stabiliteit en veiligheid. Hoewel veiligheid altijd in jezelf zit door het vertrouwen op je eigen liefde en jezelf te kunnen bieden wat je nodig hebt. Een ander kan dit bieden als aanvulling en versterking.

Ego zal altijd bestaan en het mag ook want het hoort bij ons. Het is in mijn ogen nodig om daar beste vrienden mee te worden en je ego te begrijpen. Je hoeft niet mee te gaan in de ego en als je dat doet, dan mag dat heus ook wel. Maar je weet de verantwoordelijkheid bij jezelf neer te leggen en je kunt altijd met de ander bespreken waar je mee zit. Er zit dan een hele andere energie in de relatie als je op die manier samenwerkt.

Heb een relatie met jezelf

Je hebt in eerste instantie altijd een relatie met jezelf. Ik zou het eigenlijk zo adviseren: doe alsof jij de beste lover bent voor jezelf die jij nodig hebt en hou zoveel van jezelf als dat je ook van een ander zal houden. Je wilt immers dat iemand net zo gek op jou is, op wie je werkelijk bent, net zoals jij dat op jezelf bent.

Wanneer dit niet het geval is en jij niet genoeg van jezelf houdt, zul je bij een ander bevestiging gaan zoeken om je beter te voelen. Maar een ander bevestigt juist alleen maar wat jij al weet, want dat fijne gevoel wat iemand jou geeft zit al in jou, alleen jij projecteert dat op een ander. Het is eigenlijk een illusie, het gaat uiteindelijk om jezelf, dat je van jezelf houdt en dat je een ander dit ook gunt van zichzelf te houden en deze pure, zuivere liefde samen met elkaar deelt.

Alle delen die je van een ander wilt horen, ontken je in jezelf of slechts voor een deel. Wanneer een ander die bevestiging geeft wordt je blij, verliefd. Maar ik zie het als zo, dat dit betekent dat je verliefd bent op jezelf dat door een ander wordt geactiveerd. Want een ander activeert in jou wat je zelf eigenlijk al weet of hoort te weten. 

Wanneer je al blij en gelukkig bent met jezelf, moet je nagaan wat er dan gebeurt als iemand jou dan complimenten geeft. Je wist het al, want je voelde het al, alleen dan ben je nog meer extra blij met wie je zelf bent. En het belangrijkste waar het dus eigenlijk om gaat: je voelt je niet afhankelijk hiervan/een ander. En wanneer je de verliefdheid deelt vanuit de plek van heelheid, dan is dit vreugde voor beide zielen omdat het puur, zuiver en vanuit herkenning is. Plus je ervaart bewuster wat er zich binnen in je afspeelt.

Pijnlijke relaties wanneer je niet geheeld bent

Ik heb de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd van daten en korte maar heftige ontmoetingen. De mannen hebben mij laten zien wat nog in mij geheeld mocht worden. Zij hebben mij laten zien dat ik nog meer in verbinding met mezelf mocht komen. Wat toen enorm pijn deed, zie ik dat nu als een ware zegening en dankbaarheid. De pijn betekende dat mijn ziel pijn had van de liefde die ik in mezelf miste.

Wanneer je een soulmate ontmoet terwijl je nog niet geheeld bent, zal dit in het begin een intense gevoel van liefde zijn, maar al snel zal ook kunnen blijken dat je relatie overgaat naar aantrekken en afstoten. Waardoor veel pijn, verdriet en boosheid komt kijken. En ook is meestal de ene persoon spiritueel meer gegroeid dan de ander, waardoor het moeilijk wordt om te groeien samen. 

Uiteindelijk is de bedoeling van aantrekken en afstoten en andere vormen van pijn, dat je de liefde in jezelf gaat vinden en je jezelf gaat helen. Dat je de mannelijke en vrouwelijke energie in balans brengt. Dat je de disbalans herkent en goed kunt inzetten op momenten wanneer het mannelijke of vrouwelijke meer nodig is. Vanuit die balans, heelheid en pure liefde die je voor jezelf hebt, kun je dit ook in een ander herkennen en met elkaar delen. 

Bijvoorbeeld: mannelijke energie voor het aangeven van grenzen, analyseren, dualisme en manifesteren en vrouwelijke energie voor het verbinden vanuit het hart, eenheid, communicatie en zachtheid.

Deze type relaties heb je nodig om jouw ziel te laten groeien en te transformeren door liefde in jezelf te vinden.

De personen die hier nog niet zijn, zul je sneller herkennen en je zult van binnen weten dat dit een andere type relatie zal kunnen worden dan als je beide vanuit die zelfliefde en heling liefde kunt delen. Dit voelt dan onvoorwaardelijk, puur en zuiver met enorm veel vreugde. 

Wanneer je geheeld bent en je dan een soulmate vindt die ook geheeld is, dan heb je een hele grote kans op slagen van een langdurige, inspirerende relatie. Wanneer je niet geheeld bent, kan dit te heftig zijn. Wanneer je deels geheeld bent, dan weet je de verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens en emoties op je te nemen en kun je elkaar helpen groeien en helen.

Je weet wanneer je echte liefde voor jezelf hebt wat je WEL en NIET wilt. En je weet vanuit de liefde in jezelf wat WEL en NIET goed voor je is. Vervolgens zul je vanuit zelfliefde hier ALTIJD naar handelen en naar je gevoel luisteren. Je weet wat je wilt en je gunt jezelf alleen pure en zuivere liefde.

Herken de spiegels

Wanneer je merkt dat je geen stabiele relaties of partners aantrekt, is dit vaak een spiegel naar jezelf toe dat je nog stabieler mag worden in de liefde voor jezelf. Trek je personen aan die bezet zijn? Dan is er wellicht iets in jou waar nog angst zit voor liefde in jezelf en je jezelf nog niet open durft te stellen door de angst. Er mag dan heling plaatsvinden. Bewust heling om jezelf alles te geven wat je nodig had en hebt. 

Mis je op dit moment passie in je leven? Vind eerst de passie in jezelf. Alles zit namelijk in jou, je hoeft dit niet van buiten te zoeken en daarop te wachten. Heb je behoefte aan fysiek contact, onderzoek eens bij jezelf waar dit vandaan komt en wat er in de onderlaag zit. Waar is heling nodig waardoor je iets in een ander zoekt? Want je kunt alles in jezelf vinden wat je nodig hebt. Een ander kan je opvullen of aanvullen. Maar bedenk goed dat opvulling altijd zorgt voor een deel leegte in jezelf op een bepaald vlak. Daardoor zal je relaties ook heel anders zijn in ervaring dan vanuit aanvulling.

Natuurlijk zijn wij mensen ook gemaakt om sociaal te zijn, hebben we aanraking nodig en willen we met anderen dingen delen. Dit zijn basis behoeftes. Maar er is een groot verschil vanuit welke plek en vibratie je dit doet. Je kunt alles aan jezelf geven. Je hoeft hiervoor dus niet afhankelijk van een ander te zijn. En het gaat ook om balans. Je mag ook best wel eens verlangen. Maar weet ook dat je jezelf enorm veel of eigenlijk alles kunt geven!

Ik gun jou het vinden van liefde beautiful soul. Over een paar dagen volgt deel 2 van deze blog:) 

 

*Lees nu deel 2 van deze blog door op deze link te klikken.

Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kan ik jou daar ook bij helpen. Ik kan je helpen om je heel te voelen, door heling in te zetten, je bewustzijn te verhogen en te werken aan je zelfliefde/eigenwaarde. Vervolgens zet ik tools in hoe je je energie/vibratie kunt veranderen/verhogen. Je trekt namelijk altijd iemand aan die (voor een deel) hetzelfde vibreert als jezelf. 

Je kunt via de knop hieronder een gratis kennismakingsgesprek van 45 minuten aanvragen.

10 reacties

 • Jerrel

  Wauw! Wat raakt dit diep. Wat resoneer ik enorm met wat je hier schrijft. Ik moet mijzelf in houden om niet te diep er op in te gaan hier dus ik zou graag een gesprek willen aangaan.

  Liefs,

  Jerrel

 • Arlette Maria David

  Wauw, ik kijk uit naar deel 2 om dit eveneens te lezen. Dit is nu de eerste keer dat ik dit lees. En dat ik besef hoe het komt dat ik steeds relaties aantrek die niet zijn zoals het dient te zijn. Heb je hierover een boek geschreven? Kan ik dit aankopen? Hoe trek ik een liefdevolle relatie aan part 1 intreseerd mij enorm. Zodat ik regelmatig het boek eens kan openslaan om meer te weten, en een betere relationship aan te trekken. Van harte bedankt voor zelfliefde info. Ik wens je heel veel liefde en licht. Met oprechte groetjes, Arlette

  • Deniz

   Lieve Arlette, dank je wel voor jouw mooie reactie. Wat fijn om te lezen dat je inzichten hierover hebt gekregen, daar doe ik het voor. Heel graag gedaan en leuk als je voor deel 2 blijft volgen. Ik heb hierover geen boek geschreven, maar ik zal hierover wel een online cursus gaan maken. Wel kan ik je een boek aanraden van Jan Geurtz – Verslaafd aan liefde. Mocht je echt graag hulp hierbij nodig hebben, dan kun je mij altijd contacten. Inderdaad, zelfliefde is the key en opening voor hele mooie relaties. Dank je wel voor je wensen en ik wens dit ook voor jou. Veel liefs, Deniz

 • Edwin Vaessen

  Wow wat prachtig omschreven en elk woord is waar. Ik zit ook in dit helings proces heel herkenbaar en liefde voor jezelf is alles. maar ook de juiste partner vinden in jezelf doet je de juiste partner vinden . Gr Edwin

  • Deniz

   Dank je wel voor je mooie reactie Edwin. Wat fijn dat je de herkenning hierin leest. Ik wens je heel veel succes en extra liefde toe in je helingsproces. Mooi wat je zegt: de juiste partner vinden in jezelf doet je de juiste partner vinden. Helemaal mee eens! Liefs!

 • Suze Dijkstra

  prachtig stuk liefje 🙂 benieuwd naar deel 2. Mooie herinnering dit. Ook dezelfde theorie die Jan vertaalt in Verslaalfd aan liefde, op jouw manier vertaalt met jouw licht en helende energie 🙂 Thanks XX

  • Deniz

   Dank je wel lieverd. Vandaag komt deel 2 online:). Jan is inderdaad een grote inspirator geweest voor mij mbt zelfliefde en relaties. Dank je wel hiervoor lieverd. Knuffel voor jou

  • Deniz

   Dank je wel voor je mooie en liefdevolle reactie Peter. Fijn dat ik je mag raken en daar raak je mij weer mee! Ik dank jou ook voor wie jij bent, wat je in mij ziet zit ook in jou:)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *