Reviews

Review boek: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Ik zag het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ toevallig een keer tijdens het zoeken naar leuke boeken die in de top 10 staan. De titel sprak mij enorm aan!

Sinds ik aan het herstellen ben van mijn overspannenheid, ben ik veel bezig met zelfontwikkeling.

Ik wil veel dingen leren en ben ook nog enorm zoekende. Ik weet dat ik bepaalde denkpatronen en karaktereigenschappen moet veranderen. Naar mijn idee was ik wel goed op weg.

Dit boek heeft mij ècht laten nadenken en ik wil daarom graag met jullie delen wat ik ervan vind.

[inhoudsopgave]

Wie is de schrijver: Haemin Sunim

Haemin Sunim is een boeddhistische monnik en een van de meest invloedrijke Zen-boeddhistische leraren en schrijvers in Zuid-Korea.

Sumin is in 1974 geboren in Zuid-Korea en ging naar de Verenigde Staten om te studeren. Sunim studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton.

Op dit moment geeft Sunim les over het Boeddhisme aan studenten van oosterse landelijke hogescholen in de Verenigde Staten. Zijn woonplaats is afwisselend in Seoel in Zuid-Korea en in New York.

Waar gaat het boek over

Het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is een mèga bestseller in Korea’. Op bol.com staat het boek zelfs op nummer 2 van de top 10 beste psychologische boeken. Zo ben ik het boek ook tegen gekomen.

Sunim schrijft advies en wijsheid over onderwerpen zoals over liefde, vriendschap, werk, vergeving, levensdoelen, passie en spiritualiteit. Het helpt je om inzichten te geven over het omgaan met het moderne drukke leven en hoe je innerlijke rust kunt vinden.

We doen namelijk alles op de automatische piloot en we krijgen eigenlijk heel weinig echt mee. Ook worden we enorm snel beïnvloed en doen we vaak maar wat. Maar wat is nou wijsheid?

Dit boek laat zien hoe je je hiervan los kunt maken en op een andere manier gaat denken. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je beter kunt omgaan (mindful) met negatieve emoties zoals woede en jaloezie enzovoort.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken waarvan elk hoofdstuk wordt ingeleid met een stukje tekst.

Dit is meestal zijn eigen ervaring, bepaalde voorbeelden of praktische adviezen. Daarna volgen zijn wijsheden in de vorm van een quote of korte boodschap.

Deze boodschappen zijn bijzonder leerzaam en het wordt gebruikt om je eens goed aan het denken te zetten.

Tussen de bladzijdes door zijn enorme mooie kleurrijke illustraties te zien, waar je even naar blijft kijken.

Het boek is niet bedoeld om snel te lezen. Het is bedoeld om elke bladzijde tot je te laten komen en erover na te denken. En dat gebeurt ook automatisch zo.

Prijs / kwaliteit verhouding

De prijs van het boek is 15,- euro. Ik vind de prijs passend en in verhouding met de kwaliteit en inhoud, is het deze prijs helemaal waard. Voor 20,- euro had ik het boek ook gekocht.

Het is ook een mooi boek om te hebben vanwege de mooie kleurrijke illustraties van Young-cheol Lee. Het is niet een boek die je een keer leest en daarna nooit meer terug leest. Althans, niet voor mij. Je blijft het opzoeken en terugkijken. Je hebt er altijd iets aan en op elk moment.

Aanvullende informatie over het boek

Het boek telt 288 pagina’s. De laatste editie is van 09 juni 2017. Het valt onder de genre gezondheid en psychologie.

Zoals al eerder vermeld, heeft het boek ook hele mooie kleurrijke illustraties. Zie hieronder.

 

Wat vind ik van het boek

Ik had het boek in de winkel even snel doorgebladerd. Ik had niet verwacht dat de opbouw van dit boek op deze manier zou zijn. Dus eerst een stuk tekst, en dan (zijn) wijsheden in de vorm van quotes met enorme mooie illustraties ertussendoor. Ik vind deze combinatie erg bijzonder, plezierig en erg fijn om te lezen.

Elke keer als ik over zijn wijsheden las, was ik erg onder de indruk! Ook merkte dat ik bijna na èlke boodschap wel even moest nadenken en dacht: ‘Goh, zo kan het ook’, of ‘Oh dat moet ik voortaan anders doen’. Het is gewoon heel fijn om even stil te staan bij dingen die je doet en voelt en dat iemand even iets wijs daarover zegt.

Ik ben zelf nog best wel zoekende in bepaalde dingen. Hoe je met iets om moet gaan, of hoe je iets moet zeggen en of het terecht is dat ik zo denk. Ik merk dat dit boek mij hele wijze antwoorden geeft en dat had ik eigenlijk heel erg nodig op dat moment. Vandaar dat ik helemaal weg ben van dit boek!

Ik nam het ook overal mee naartoe. Ik wilde dit boek op elk moment lezen wanneer ik even de tijd ervoor had. Zodra ik thuis was, ging ik weer verder. Ik was zo nieuwsgierig wat voor wijsheid er nog allemaal kwam! Daarom vond ik het wel erg jammer toen ik het boek uit had. Ik zou wel veel meer willen lezen.

Ook vond ik dat het boek echt met liefde is geschreven. Nu ik sowieso een emotioneel wrak ben, en ook gevoelig voor vriendelijkheid en liefdevolle dingen, kon ik soms zelfs lichtelijk emotioneel worden. Gewoon omdat alles zo liefdevol is geschreven. Het was juist heel fijn en ik voelde me daarna ook verlicht en positief.

De illustraties vond ik ook heel erg mooi. Ik hou van bepaalde kleuren en bloemen. Dat komt elke keer zo ontzettend mooi terug!

Elke keer zie je die twee mensen die bij elkaar willen komen. Zo mooi!

Conclusie

KOOP HET! Het doet je goed, geloof me maar. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand dit geen goed boek vindt of het niet waard vindt. Dat is mijn conclusie, sorry!

Het boek bestellen?

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt het boek heel eenvoudig hier bestellen, bij bol.com.

Als je het op maandag tot en met vrijdag vóór 12.00 uur bestelt, dan heb je het vandaag nog in huis! Wanneer je het voor 23:59 uur bestelt, dan is het morgen in huis.

Alvast heel veel leesplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *