reiki
Burn out,  Hoogsensitief,  Stressklachten,  Waardevolle tips

Wat is Reiki en wat kan het voor jou betekenen?

Wat is reiki?

We beschikken allemaal over een zelfgenezend vermogen. Als jouw botten breken, is het niet het gips dat zorgt voor heling, maar jouw eigen systeem. Jouw systeem bepaalt zelf hoe genezing plaatsvindt en wat je op dat moment nodig hebt.

Met reiki kun je het zelfgenezend vermogen activeren, dus in beweging brengen. Jouw systeem maakt gebruik van de levensenergie om te kunnen leven, functioneren en in balans te zijn.

Reiki is namelijk voeding voor je energiesysteem. Het is een Japanse healing methode dat gaat via handoplegging en bestaat uit de woorden Rei en KI.

Rei–> universeel (het is er overal en op elk moment, een bewustzijn, wijsheid van god of hogere zelf).
KI –> levensenergie (vitaliteitsenergie dat leven geeft).

Met andere woorden betekent Reiki levensenergie; energie van de universele bron of het energieveld waarin we leven. Dit kan geactiveerd worden tijdens een healing. Energie wordt ook wel Ki (Japans), Chi (Chinees), Prana (Indiaas) en holy spirit genoemd. 

Het is dus een energie die we allemaal nodig hebben om te kunnen leven. Als je dood gaat, verdwijnt deze energie. Bij een hoge energie voel je je positief en gezond en bij lage energie ziek, moe, negatief. 

We zijn allemaal verbonden met deze levensenergie, maar door verschillende oorzaken kunnen we minder in staat zijn om voldoende energie op te nemen. Het immuunsysteem kan worden aangetast door bepaalde invloeden en op geestelijk vlak kan er ook door negatieve invloeden je innerlijke kracht afzwakken. 

Reiki zorgt ervoor door middel van handoplegging dat dit hersteld wordt en je daardoor beter energie kunt opnemen. Het activeert het zelfhelend vermogen. Reiki raakt iets aan en zet wat in beweging. Het zelfgenezend vermogen wordt aangespoord om de energie het werkt te laten doen, zoals herstellen wat uit balans is. Dat is het doel van het zelfgenezend vermogen.

Je bent eigenlijk een kanaal voor de levensenergie en deze energie stroomt door jou heen. De energie kan zo via jouw kanaal, vervolgens via de handen stromen en kun je het doorgeven of jezelf behandelen. Onderschat niet wat voor invloed je handen hebben. Ze zijn enorm gevoelig, geven warmte, energie en heling.

Reiki werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel (ziels) niveau. Het werkt ook op de organen en emoties. Reiki stroomt naar de plek waar het nodig is. Het ondersteunt en versnelt het zelfhelend vermogen dat wij allen bezitten.

Als je zelf uit balans bent, dan kun je jezelf met reiki behandelen om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen. Dit gaat dieper dan mediteren want je maakt letterlijk contact met je lichaam. Soms kunnen dan verborgen inzichten naarboven komen. 

Je kunt ook bij een reikibehandelaar een behandeling ondergaan. Dan kun je heerlijk ontspannen! Pas op dat je niet in slaap valt! De meesten vallen tijdens een reiki behandeling in slaap. Dus zo zie je maar hoe diep deze ontspanning is. Ikzelf ervaar dit ook nog steeds als ik mijzelf behandel. 

Dat is juist ook wel een goed teken. Dat betekent dat je dit ook echt nodig hebt en dieper tot ontspanning kunt komen. Dus ook als je slaapproblemen hebt, kan dit enorm helpen om voor het slapengaan jezelf te behandelen.

Persoonlijk heeft reiki mij geholpen om sneller van mijn burn out te herstellen. Ik kreeg uit het niets een ingeving dat ik reiki wilde leren. Ik had op dat moment nog geen flauw idee wat dit nou inhield. Maar ik luisterde naar dit sterke gevoel en ben daar enorm dankbaar voor geweest!

Dit heeft mij enorm geholpen om mijzelf in balans te brengen en ik kan niet meer zonder. Vooral omdat ik hoogsensitief ben en mijzelf vaak moet opladen. Ik snap daarom ook niet dat reiki niet zo bekend is. Het zou net zo bekend als mediteren moeten zijn! En daar ga ik verandering in brengen!

Dit zijn onder andere de effecten van reiki:

 • Reiki reinigt je lichaam.
 • Brengt je lichaam weer in balans
 • Werkt preventief als je het iedere dag doet.
 • Verbindt je lichaam, geest en ziel met elkaar
 • Brengt een transformatieproces op gang
 • Activeert en versnelt het zelfhelend vermogen
 • Blokkades kunnen loskomen waardoor klachten verminderen
 • Biedt diepe intense ontspanning
 • Je activeert je intuïtie
 • Maakt je geest helder
 • Je maakt contact met je gevoel en jeZelf
 • Verhoogt je trillingsfrequentie
 • Creëert nieuwe energie
 • Creëert energie en vermoeidheid kan als sneeuw voor de zon verdwijnen
 • Helpt bij slaapproblemen om sneller in slaap te vallen
 • Bevordert persoonlijke en spirituele groei (inzichten)
 • Emoties komen los en je laat het liefdevol toe
 • Je voelt je energie weer stromen door je lichaam.
 • Je ontdekt jezelf op een bewustere manier
 • Boost jouw begin van de dag.
 • Brengt liefde gevoelens en compassie mee.
 • Reiki laat je jouw pure zuivere energie ervaren.
 • Helpt je te gronden zodat je je steviger en sterker voelt.

Ik geef reiki behandelingen, maar ook op afstand. Bij een behandeling op afstand stem mij af op het energieveld/de bron/het universum, en jouw energieveld. We hebben dan kort van tevoren even een gesprekje. Dan mag je gaan ontspannen (zittend of liggend) en daarna bellen we weer even om na te bespreken wat we eventueel hebben waargenomen.

Soms voel je niets, of tintelingen, warmte, maar ik heb ook meegemaakt dat iemand misselijk werd. Dat zijn blokkades die opgeheven worden. Het beste is om niets te verwachten, maar wat je wel ervaart is ontspanning! 

Ook bied ik een online cursus aan: In connectie met jezelf. Hierin leer ik je uiteraard hoe je jezelf met de reiki techniek kunt behandelen, maar ook hoe je jezelf kunt behandelen bij emoties, wat de psychische oorzaak van klachten van organen kunnen zijn en hoe je de betekenis van jouw klacht kunt achterhalen en deze kunt helen. 

Ik ga net even wat dieper in op verschillende situaties zodat je dit kunt combineren met reiki en meditaties. Heel waardevol en hoort echt bij selfcare! Je meditaties gaan hierdoor ook veel dieper! Dit leer je overigens niet bij een normale reiki cursus!

 

My Daily coach heeft mij geinterviewd om uitgebreid iets over reiki te vertellen. Dit interview kun je hieronder bekijken.

Volg je mij al op Social Media? Zo nee, klik dan hieronder op mijn kanalen. Liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.