Onzeker zijn,  Zelfliefde/relaties

Weet jij waarom jij jouw ouders hebt gekozen?

Wees dankbaar voor je ouders, voor wie ze zijn. Stel dat als ik tegen je zeg dat je ziel je ouders heel bewust heeft uitgekozen toen je hier incarneerde op aarde, om bepaalde thema’s uit te werken… hoe voelt dat voor je?

Dit is hoe ik het persoonlijk zie. Dat je deze ouders hebt uitgekozen om je ziel te laten groeien, helen en je ouders ook van jou, met behulp specifieke thema’s.

Jouw ouders hebben jou ook uitgekozen, omdat zij ook mogen leren van jou. Het is altijd een wisselwerking. In deze blog ga ik alleen in op jou, want het gaat mij nu om jouw heling, bewustzijn, bewustwording en zelfliefde.

Bijdrage op een fijne of niet-fijne manier

Als jij jouw ouders zelf hebt uitgekozen, hoe voelt dat voor je? Voel je weerstand, liefde, verdriet, boosheid of vreugde? Het gevoel dat je nu krijgt is precies wat je mag voelen. Is het een niet-fijn gevoel, dan heb je deze ouders gekozen om jou als ziel te laten groeien. De kern is uiteindelijk dat jij van jezelf gaat houden en verlichting in jezelf gaat ervaren.

Je ouders dragen hieraan bij. Of het bijdragen is op een fijne of niet-fijne manier. Beide manieren dragen bij, er is hierin geen goed of fout. Want ook de niet-fijne manier mag je dankbaar voor zijn, omdat óók dit jou helpt, op een niet-fijne manier om van jezelf te mogen houden.

De fijne manier is natuurlijk de minste weerstand en het fijnst. Dat is fijn want je voelt liefde of vrijheid. De fijne bijdrage daar leer je ook ontzettend veel van. Bijvoorbeeld om in je kracht te staan, er te mogen zijn, zelfvertrouwens etc. Bedenk voor jezelf eens wat het jou heeft gebracht. En wees je ouders dankbaar voor dit bewustzijn en mooie eigenschappen die ze met jou hebben gedeeld.

Maar beide manieren, de fijne en niet-fijne wegen helpen je en zijn EVEN belangrijk in jouw groei als ziel, ook al voelt dat niet zo. Wees dus dankbaar, vergeef jezelf voor het bewustzijn die je had of hebt om niet genoeg voor jezelf op te kunnen komen of van jezelf hebt houden.

Zodat je je ouders ook kunt vergeven voor het bewustzijn dat ze hebben of ze niet van zichzelf hebben gehouden, waardoor ze het hebben geuit op jou.

Misschien hebben zij jou getoond wat je niet wilt zijn, zodat je vanuit liefde kunt zijn wat je wel wilt zijn. En dus jezelf wordt en dat is een wezen van liefde en licht.

Gedrag van ouders zegt niets over jou maar over de relatie met zichzelf

Gedrag van anderen (en die van jou), heeft altijd te maken met de relatie die ze met zichzelf hebben en heeft niets met jou te maken. Besef dit, vergeef jezelf voor de relatie die je met jezelf hebt als je moet helen, maar dus ook je ouders voor het proces en bewustzijn waar ze in zaten/zitten.

Niet iedereen is er klaar voor om dingen te zien of te veranderen. Misschien niet nu, maar misschien ook niet in dit leven. Je kunt het niet opdringen, je kunt slechts jouw weg laten zien. En dat is wat je taak dan ook precies is. Volg jouw weg en laat anderen of je ouders het pad zien die er is. Vervolgens is het aan de ander wat ze ermee doen.

We zijn altijd verantwoordelijk voor onszelf, onze eigen gevoelens, emoties, liefde en wat we nodig hebben. Er zullen altijd mensen zijn die je niet geven wat jij nodig hebt. Daarom is het jouw helingsproces, bewustzijn die nodig is, verandering die jij nodig hebt en liefde die jij mag geven aan jezelf.

Natuurlijk zijn dit basisbehoeften die we nodig hebben en het is de bedoeling dat ouders dit ook geven. Maar dit gebeurt niet altijd. Vervolgens kun je leren en beseffen dat jij degene bent, die jezelf alles kunt geven. Anderen kunnen het slechts bevestigen, met je delen of aanvullen. 

Het is altijd goed om te beseffen dat je liefde kunt opvullen of aanvullen, zoals in liefdesrelaties. Maar uiteindelijk gaat dit om alle soorten relaties met anderen, zoals ouders, vrienden, collega´s en de relatie die jij dus met jezelf hebt.

Het gaat er uiteindelijk allemaal om dat je mag leren en om van jezelf te houden. Dat je bepaalde lessen met thema’s hebt om te leren. En ook om stukken in jezelf en/of familielijn te helen.

Dit betekent niet dat je alles hoeft accepteren wat een ander doet, je mag juist je grenzen stellen en je mag mensen loslaten. Maar dat je het kunt transformeren naar liefde, licht, accepteren van jezelf waardoor ook de ander en kunt loslaten. Zodat de wond liefdevol dicht gaat en niet open blijft.

We zijn allemaal lerende, groeiende, donker en licht. Alles mag er zijn want het is er en we zijn het. Transformeer en je zult die diepe liefde in jezelf vinden. Wees dankbaar voor je ouders. Ook als ze jou de niet-makkelijke en makkelijke, liefdevolle weg hebben getoond.

Wees dankbaar ook al is het fijn of niet fijn

Ik probeer altijd situaties of omstandigheden op een afstand te zien en het grotere geheel te bekijken. Ik stel dan altijd twee vragen:

1. Wat is de betekenis van deze situatie voor het grotere geheel?
2. Wat mag ik leren van deze situatie?

Zoals deze quote:

Ik ben heel dankbaar voor mijn ouders dat ik hen heb uitgekozen en zij mij. Ze hebben mij veel vrijheid gegeven en altijd vertrouwen in mij gehad. Ik mocht duidelijk vanuit vrijheid mijn weg vinden en zelfstandig zijn. En om te worden/zijn wie ik werkelijk ben vanuit mijn bewustzijn. Natuurlijk zijn er ook lessen voor mij. Daar werk ik aan.

Geloof en verwachtingen speelden geen rol. Dat heeft mij geholpen om zelf mijn weg te mogen bewandelen vanuit mijn eigen gevoel, gedachten en mijn eigen keuzes te maken. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Mijn ouders hebben zelf ook dingen meegemaakt waardoor vrijheid juist heel belangrijk is.

Ik heb in mijn vorige levens volgens mij genoeg gevangen gezeten, letterlijk en figuurlijk. Nu ben ik vrij en mag ik er zijn. Ik was vrij zelfstandig, ook enigst kind tot mijn 25e. Ik dank mijn ouders voor wie ze zijn en dat we van elkaar mogen leren. Ik hou van ze, onvoorwaardelijk, omdat ik ook onvoorwaardelijk van mezelf houd.  

Bedenk voor jezelf eens wat voor jou de reden kan zijn dat je deze ouders hebt uitgekozen? Reflecteer altijd naar jezelf en niet wijzen. Wat is de bedoeling geweest voor JOU als ziel om te kunnen leren en groeien, liefhebben en voor het grotere geheel? Als je het weet en je wilt het delen, laat het gerust weten in de reactie.

You are beautiful, beautiful soul 💗

Mocht het zijn dat je tegen bepaalde zaken aanloopt m.b.t. je opvoeding en stukken geheeld of opgelost moeten worden, dan kun je contact met mij opnemen via de onderstaande knop.

2 reacties

 • Edwin Vaessen

  Deniz wat een prachtig stuk. Ik heb mijn ouders gekozen en weet nu waarom. Mijn vader was een bijzonder mens met strijd naar mij. Heb hem vergeven bij leven en bij dood. Zoiets krachtigs en prachtigs.

  Mijn moeder heeft veel gegeven en ik haar daarna ook weer. Volle liefde. Uiteraard is dat niet altijd geweest maar de rode draad is dat het goed was. Met liefde.

  Mijn drie kinderen hebben mij en hun moeder gekozen en ik weet nu ook waarom. Zo anders kijk ik naar mijn Kinderen met deze wetenschap.

  Het is iets prachtigs als je dat erkent en herkend.

  Maakt mijn leven completer dan compleet.

  Wederom een prachtig stuk, en nog even mbt eigen liefde :

  Dat is het belangrijkste wat er is. Ook die wetenschap ontvangen is iets sacraals.

  Fijne dag en Bedankt voor dit fantastische stuk wat je hebt geschreven .

  Edwin Vaessen

  • Deniz

   Dank je wel Edwin, voor jouw hele mooie reactie! Wat ontzettend waardevol dat je jouw ervaring en kijk hierop deelt. Ik vind het net als jij enorm krachtig en prachtig dat je jouw vader vergeven hebt. Mooie reflectie en ook met betrekking tot jouw kinderen. Ik krijg er een warm gevoel van, heel bijzonder hoe je dit schrijft. Dank je wel voor het lezen mooie ziel en voor je mooie liefdevolle complimenten. Die geef ik ook graag aan jou voor wie je bent. Liefs!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *